Yoga in Amersfoort

Amersfoort, een sfeervolle stad in het hart van Nederland, biedt een bloeiende yogagemeenschap voor zowel inwoners als bezoekers. Met een scala aan yogascholen die verschillende stijlen en benaderingen aanbieden, is er voor iedereen wel een geschikte plek om yoga te beoefenen en te genieten van de vele voordelen die deze eeuwenoude praktijk met zich meebrengt. In dit artikel duiken we in de diversiteit van de mogelijkheden van yoga in Amersfoort.

Yoga in Amersfoort

De 10 meest fijne yogaplekken in Amersfoort

1/ Club Pellikaan aan De Brand 5 in Amersfoort is een grote school met een diversiteit aan lessen. Zo kan je meedoen aan hot yoga, yin, hatha en ashtanga yoga. Of je nu van warmte houd, ontspanning of een actieve les. Er is voor elk wat wils. Bekijk hier https://clubpellikaan.nl/ voor hun lesrooster.

2/ Past een kleinere studio meer bij jou? Volg dan eens in een les bij de oudste yogaschool van Amersfoort bij:’ YogaCentrum Amersfoort’. De studio bevindt zich in de Muurhuizen, op nummer 30 en staat bekend om z’n persoonlijke aandacht, doordachte lesopbouw en gezelligheid.

3/ Ben je op zoek naar een rustige en kalmerende yogastijl dan is Yin Yoga of Restorative yoga misschien iets voor jou. Yin Yoga richt zich op het stretchen van dieperliggende weefsels in het lichaam, wat leidt tot een diepe ontspanning en een betere flexibiliteit. Restorative yoga gebruikt veel props om je te ondersteunen in een houding. Sylvia Siegmund geeft deze vormen op diverse locaties in Amersfoort. Neem een kijkje op haar website. https://yogabysylvia.nl/

Yoga Amersfoort

4/ Bedrijfsyoga: Steeds meer bedrijven in Utrecht erkennen de voordelen van yoga op de werkvloer. Bedrijfsyoga wordt aangeboden als een manier om stress te verminderen, het welzijn van werknemers te bevorderen en de teamgeest te versterken. Informeer naar de mogelijkheden en vraag hier een offerte aan voor een yogales bij jou op het werk.

5/ Acro yoga: Een prachtige mix van acrobatiek, yoga en Thaise massage. Ontworpen om ons gelukkig en gezond te houden en onszelf te genezen met speelsheid en verbinding. Playful People Tribe gebruikt AcroYoga & vele andere helende kunsten – zoals ademwerk, tantra & persoonlijke coaching – om je te inspireren weer als een kind te zijn: je authentieke, onschuldige zelf.

6/ Yoga voor Senioren: Yoga is voor iedereen. Speciaal voor senioren met een fysieke beperking of mensen die moeite hebben met balans is Stoelyoga een fantastisch vorm om yoga te beoefenen. De houdingen zijn zittend en staand met behulp van de stoel. Vul hier je postcode in om te zien waar bij jou in de buurt les wordt gegeven.

7/ Zwangerschapsyoga: Aanstaande moeders in Amersfoort kunnen genieten van speciale zwangerschapsyogalessen. Deze lessen zijn gericht op het creëren van een rustgevende en ondersteunende omgeving voor zwangere vrouwen om te genieten van hun zwangerschap en zich voor te bereiden op de bevalling. Als jij jezelf ontspanning gunt en een goede voorbereiding ben je bij Yoga Mama op het goede adres.

8/ Heb je last van rugklachten, schouderklachten, scoliose, vermoeidheid als gevolg van lichamelijke of geestelijke overbelasting dan is Yogatherapie een vorm om eens uit te proberen. Deze yogalessen op maat; zijn gericht op het herstellen van balans in situaties waarin de energie in jouw lichaam en geest niet harmonieus kan stromen. Bij www.yamayoga.nl op Gesloten Stad 13 in Amersfoort geven yogatherapeuten les.

9/ Voor de meer gevorderde yogi’s bieden sommige scholen in Amersfoort Ashtanga Yoga aan. Deze traditionele en uitdagende yogastijl bestaat uit een vaste reeks houdingen die op een specifieke manier met elkaar worden verbonden. Ashtanga richt zich op het reinigen van het lichaam en de geest en vereist discipline en toewijding. Bindi.nu aan de Bergstraat 6 in Amersfoort heeft goed opgeleide docenten waar je op een veilige manier Ashtanga kunt beoefenen.

10/ Bij Studio Soetra aan de Appelmarkt 3 kan je naast de traditionele hatha yoga ook kennis maken met de zachte Lu Jong yoga. Lu Jong betekent lichaamstraining of transformatie. Door de beoefening van Lu Jong trainen we onze subtiele lichaamskanalen en cultiveren we bewustzijn. Zo zorg je voor lichaam en geest. Deze vorm staat ook bekend als Tibetaanse helende yoga. Laat je 11/2 uur meevoeren door docente Michelle van Aarst.

Bekijk hier alvast een gratis stoelyoga trainingsles

We snappen dat je nu op zoek bent naar yoga in Amersfoort, maar wij hebben iets speciaals voor je: Stoelyoga! Of je nu thuis bent of elders, deze vorm van yoga biedt een geweldige manier om te ontspannen en in beweging te blijven. Ontdek de voordelen van stoelyoga en ervaar de harmonie tussen lichaam en geest, waar je ook bent. Probeer het zelf uit met onze gratis les hieronder.