Yoga Festival Vogelenzang

Zaterdag 14 september 2024 Locatie Vogelenzang/ Landgoed OOHM

Yoga International, De Yogakrant en Stoelyoga Nederland nodigen je uit voor een dag helemaal voor jezelf, vol inspiratie, rust, inzicht en reflectie.

Kom ontspannen en opladen op het prachtige landgoed van Oohm in het Amsterdamse waterleidinggebied. Ontmoet en verbind je met gelijkgestemden en laat je inspireren. Naast een prachtig programma kun je genieten van de natuur. Tegen een kleine betaling is een stoelmassage of Tarotkaart legging mogelijk.

Deze geheel verzorgde dag kost € 135,- incl. koffie, thee, lekkers, een heerlijke vegetarische lunch en een rijk gevulde goodiebag.

Programma

09:30 – 10:00 Ontvangst

Welkom

Stoelyoga met Paula Jap Tjong

11:15 – 12:15 Keuze uit ochtendworkshops:

Dansante Flow met Myrna van Kemenade, Kashmir yoga met Saskia Onck, Hatha Flow met Laura Bliek, Shinrin yoga bosbad met Gundrun Feldkamp

12:30 – 13:30 Lunch
13:30 – 14.00 Yoga & chakra’s met Elske Feitsma
14:15 – 15:15 Keuze uit middagworkshops:

Critical alignment met Marciel Witteman, Yoga Nidra met sound bath met Silvia Saunders, yin yoga met Jonas Nathan, Shinrin yoga bosbad met Gunrun Feldkamp

16:00 – 16:45 Mantrazang met Dana Devi
17:00 Afsluiting
Aanmelden

Maak kennis met de docenten:

Myrna van Kemenade – Zachte Vinyasa flow

Als klein meisje stond ik al te dansen en wist in mijn hart dat ik danseres wilde worden. Zo geschiede en datzelfde gevoel had ik ruim 20 jaar geleden toen ik yoga ontdekte. Het voelde zo goed voor mijn lichaam, geest en hart, dat ik het met zoveel mogelijk mensen wilde delen. En zo deel ik, samen met mijn team van Yogadreams, nu al meer dan 20 jaar de liefde voor yoga en meditatie. In lessen, workshops, opleidingen en retreats is het heerlijk om mensen mee te nemen naar innerlijke rust en vrijheid.

Zachte Vinyasa flow

In deze les vloeien we van de ene naar de andere houding middels de adem. Het vuurtje  wordt aangewakkerd zodat de energie gaat stromen. Niet verkrampt in een houding te hoeven maar de vrijheid opzoeken in het lichaam, daar gaat het om. Muziek is een groot onderdeel van deze les en ook een dansje sluit ik niet uit 😉

De adem binnen de houding is de sleutel, als een masseur wringt hij de vastgezette emoties en de afvalstoffen eruit. Laat prestatie buiten de deur en voel!

Silvia Saunders – Yoga Nidra met soundbath

Mijn leven draait om muziek. Al vele jaren sta ik op podia binnen- en buitenland en deel ik  mijn passie voor muziek in al zijn vormen met een breed publiek. Enkele jaren geleden besloot ik echter een nieuwe richting in te slaan. Ik ontdekte de helende kracht van klankschalen, handpannen, de ocean drum en andere klankinstrumenten, en koos ervoor om me hierop te concentreren. Nu creëer ik rust en ontspanning voor anderen met mijn klanken in de vorm van soundhealings & yoga nidra’s.

Dana Devi – Mantra zang

Dana Devi is mantra zangeres, muzikante en yogi. Ze  groeide op in een yoga ashram en  werd al op jonge leeftijd aangetrokken tot de klanken van mantra’s Sanskriet en Indiase muziek. Ze brengt mensen in diepe ontspanning met zacht gitaarspel en haar helende stem. In 2019 kwam haar eerste album uit: “Doorway to Silence”.

Mantra’s zijn eeuwenoude klank vibraties die een krachtig effect hebben op lichaam en geest.

Het woord mantra komt uit het Sanskriet: “Man” betekent denken en “tra” komt van “trai” en betekent bevrijding. Dat is in het kort de essentie van mantra zingen: het bevrijdt je van je denken waarmee je uitkomt in je hart, in het Nu. Het chanten van mantra’s is een prachtige muzikale meditatie die ons herinnert aan wie we werkelijk zijn.

Door samen te zingen voelen we eenheid, brengen we onze geest tot rust en openen we het hart.

Elske Feitsma – Yoga & Chakra’s

De chakra’s zijn energiecentra van licht en informatie in onszelf. Oude informatie, emoties en overtuigingen kunnen voor blokkades in de chakra’s zorgen. Regelmatig je chakra’s opschonen helpt om je vitaal en helder te voelen. Hoe meer je het licht kan toelaten, hoe schoner je energiesysteem wordt en daarmee ook je fysieke, mentale en emotionele lichamen. Tijdens deze workshop maken we een reis door de chakra’s. Na een informatieve introductie ga je in een begeleide meditatie zelf ervaren wat de chakra’s voor je kunnen betekenen en hoe je het licht in jezelf weer kunt laat stromen.

Elske Feitsma is energetisch therapeut, yogadocent en auteur. In haar praktijk kun je terecht voor een reading, helende aanraking, coaching en yoni healing. Zij ontwikkelde en geeft de opleidingen Vortexhealing, Heelyoga, Hormoonyoga en Chakrayoga. Ook schreef zij de boeken Chakra lifestyle, De authentieke vrouw en Lichtleven. Meer informatie op www.yoginess.nl

Laura Bliek – Vinyasa Flow

Laura teaches a dynamic, fun style of vinyasa yoga guided by the breath. She hopes you to leave the class empowered, happy, refreshed and ready to rock! Je spiegelt, voelt en reikt uit. Het is als een dans, een dans met bomen, takken en bladeren.

Gudrun Feldkamp – Shinrin Yoga bosbad

Van Shinrin Yoku of  bosbaden heb je misschien al eens gehoord, en nu is er ook Shinrin yoga. Bij Shinrin yoga ontdek je de natuurlijke wereld met heel je lijf. Je spiegelt, voelt en reikt uit. Het is als een dans, een dans met bomen, takken en bladeren.

Wat is bosbaden ook alweer? Voor sommige mensen gewoon een heerlijke middag in de natuur, voor anderen is het een diepe ervaring die verandering brengt. Je verbindt je met iets dat zoveel groter is dan jezelf. Noem het intuïtie, de natuur of het universum – het heeft precies die boodschap die jij op dat moment nodig hebt.

Gudrun is oprichter van de Forest bathing Academy voor bosbadgidsen. Bij bosbadderen.nl organiseert zij mooie verbindende bosbaden. Samen met Coby van Herk, een ervaren yogatrainer ontwikkelde zij Shinrin Yoga.

Jonas Nathan – Yin Yoga

Jonas clearly feels there was a life before doing yoga and a life with yoga. He started practicing more Yang styles of Yoga like Vinyasa, but the moment he touched upon Yin Yoga something magic happened. He found beauty in Yin Yoga. Working on the physical body by doing yoga asana and at the same time diving inwards and dealing with all the things that came up. The practice gives a lot of space to feel and to heal. His classes are accessible and deep at the same time.

Saskia Onck  – Kashmir yoga

Kashmiryoga komt voort uit Hatha yoga zoals onderwezen door Jean Klein. Het is een combinatie van aandachtmeditatie en energie-yoga. Het in contact brengen met de tastzin maakt Kashmir yoga diepgaand en uniek. Door de asana’s met gesloten ogen uit te voeren wordt de aandacht naar binnen gericht en worden de grenzen van het lichaam onderzocht. Door een houding te doorgronden, elk onderdeel van de beweging te ervaren, wordt diepe ontspanning ervaren in het denken, emoties en lichaam. Hierdoor ontstaat een ervaring van ruimte en stilte.

Saskia is directeur eigenaar van De Yogakrant en opgeleid in Kashmir yoga.

Marciel Witteman  – Critical Alignment

Yogadocent, hoofdredacteur Yoga International magazine, schrijfdocent 

Mijn yogapassie begon pas echt te bloeien in het jaar 2000, op mijn veertigste, met nog kleine tweelingjongetjes, en een baan als ‘hoofdschrijver’ bij Endemol . Het bekende verhaal, te veel.., te snel.., de yoga werd mijn baken.

Op mijn vijftiende nam mijn moeder me mee naar mijn eerste Hatha Yoga les, om naast mijn ‘enthousiasme’ wat meer rust en balans te vinden. Yoga heeft me daarna nooit meer helemaal losgelaten. Soms jaren niet en dan opeens weer wel. Tot ik in 2010 geraakt werd door Critical Alignment Yoga en de opleiding volgde. Ik begon naast mijn scenario werk veel les te geven, en er volgden bijscholingen en trainingen van verschillende docenten die me boeiden en inspireerden.

Mijn yoga is een mix van dat alles, met als basis de structuur van Critical Alignment. Ik zeg; ik heb mijn eigen stijl gevonden en leer nog altijd bij, zoals dat hoort in het leven!

Paula Jap Tjong  – Stoelyoga

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Omkleden is niet nodig, je hebt er alleen een stoel voor nodig. Je kunt het dus altijd en overal doen. Op scholen wordt stoelyoga ingezet voor een rustmoment in de klas. Op kantoren als pauze break voor nieuwe energie en focus en voor patiënten, senioren en fysiek beperkten als volledig beweeg en ontspan programma.

Trakteer jezelf een paar keer per dag op 90 seconden stoelyoga en voel je meer ontspannen en gefocust. Tijdens de workshop kan je ontdekken wat stoelyoga voor jou kan betekenen en hoe je het kunt inpassen in je dagelijkse leven.

Paula Jap Tjong is oprichter van Stoelyoga Nederland & Vlaanderen. Zij zet zich in om mensen uit te nodigen om te blijven bewegen en regelmatig te ontspannen, een must voor ons welzijn en vitaliteit. Dit doet zij door het faciliteren van allerlei beweeg- en ontspan programma’s, het opleiden van docenten en het uitgeven van boeken.