Stoelyoga lessen: ontspanning voor iedereen

Hoe ziet een Stoelyoga les eruit?

Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit! Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening.

Stoelyoga les

Een stoelyogales bestaat meestal uit ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie. Ook zijn er docenten die een Stoelyoga Dans in hun les verwerken. Dit zijn yoga choreografieën op liedjes van vroeger. Zoals I lilke the flowers, I like the Daffodils van de Beatles, Ik houd van Holland en nog vele andere liedjes. Er zijn diverse vormen:

  • Lessen waarin zittende als staande oefeningen gecombineerd worden.
  • Lessen specifiek voor werknemers met een zittend beroep.
  • Lessen voor ouderen.
  • Lessen voor mensen met een chronische aandoening en rolstoelers.
lessen

Kijk hier voor een Stoelyogales bij jou in de buurt of leer alles over Stoelyoga met onze 10-weekse online training: Blijf Fysiek & mentaal fit met Stoelyoga!