Uit je hoofd en in je lijf

Onze samenleving wordt steeds drukker en onze dagen kennen steeds minder rustmomenten. Scholieren worden continu overspoeld door o.a. hun telefoon, computer en televisie. Het grootste gedeelte van de dag brengen ze – net als de meeste volwassenen – zittend door. Toch wordt er van ze verwacht dat ze gedurende de dag hun hoofd gebruiken en goed presteren. Voor veel leerlingen in het onderwijs is het moeilijk om de hele dag hun aandacht bij de les te houden, en dat is niet zo gek. De balans tussen lichaam en geest is namelijk ver te zoeken voor kinderen in het onderwijs. Hoe kunnen zij zich beter concentreren en hoe houd je hun aandacht vast?

Praktische tools voor leerkrachten

Stoelyoga geeft leerkrachten praktische tools om korte ontspan- en beweegmomenten in de klas te introduceren. Alle bewegingen worden in aandacht uitgevoerd waardoor je bewuster wordt van je lichaam. Met de oefeningen kom je even ‘uit je hoofd’ en leer je vaardigheden die je helpen ontspannen en concentreren. De leerlingen hoeven hun tafel niet te verlaten – de oefeningen worden gedaan op of met behulp van hun eigen stoel. De oefeningen duren hooguit enkele minuten en kunnen op elk moment van de dag gedaan worden. Bij het doen van de oefeningen gaat het om balans, kracht, concentratie, visualisatie en lichaamsbewustzijn. Fijn om je dag mee te starten, als beloning voor het harde werken, of om rustig te worden voor het maken van een toets.

Boekentips – yoga in het onderwijs

Yogacadeaubon voor het onderwijs

Yoga cadeaubon

Uniek cadeau voor juffen & meesterdag.

 

Geen tassen vol chocolade, doucheproducten of thee maar een stoelyoga-workshop van 30 minuten in de klas. De leerkracht kiest zelf een dag waarop een gecertificeerd kinderyogadocent de workshop komt geven.

 

De cadeaubon is feestelijk verpakt en wordt geleverd met een poster met stoelyogahoudingen voor in de klas. Bestel de cadeaubon via info@stoelyoga-nederland.nl

Bijscholingsworkshop: ‘Stoelyoga voor meer rust en balans’

Stoelyoga Nederland verzorgt de workshop ‘Stoelyoga voor meer rust en balans’ tijdens bijscholingsdagen voor leerkrachten. Een moment van ontspannen en opladen voor de leerkracht zelf. Voor informatie en prijzen, stuur een mail naar info@stoelyoga-nederland.nl