Pakkende titel

Een initiatief waarbij alle yogadocenten van Nederland worden opgeroepen om op 2e kerstdag kerstliefde te brengen bij verzorgingsinstellingen in Nederland. Dit doen zij doormiddel van yoga, muziek en dans.

Project Kerstyoga is een idee van Lotte van Graas, theyoganomad.nl zij bezocht de Nationale Stoelyoga Dag in 2016 waar yogi’s yogalessen gaven op basis van donatie voor het Nationaal Ouderenfonds. Lotte was geraakt door het verhaal over de 200.000 ouderen in Nederland die maar één keer per maand sociaal contact hebben. En de gezondheidsrisico’s, als verhoogde bloeddruk en stressniveau die eenzaamheid met zich meebrengen. Lotte trommelde vrienden op om met 2e kerstdag pannenkoeken te bakken bij een verzorgingshuis bij haar in de buurt. Dit bleek een groot succes waar zij graag een vervolg aangaf. Ze wilde iets met yoga en benaderde Stoelyoga-Nederland om hier invulling aan te geven.

Project kerstyoga

Samen ontwikkelde we een unieke stoelyoga dans op het nummer Jingle Bells van Frank Sinatra. Yogi’s worden gevraagd zelf een verzorgingshuis of wijkcentrum te benaderen waar zij op 2e kerstdag aanbieden een stoelyoga les met dans van 45 minuten te verzorgen.

Hoe ziet een stoelyoga les met dans eruit?

Uiteraard is iedereen vrij om zelf invulling te geven aan de stoelyoga dans les. Hier een suggestie: Start de les met wat yogahoudingen om het lichaam op te warmen. Laat je voor houdingen inspireren op onze pagina: online stoelyoga. Oefen daarna elke danspas een aantal keer zonder muziek, zo bouw je de dans op. Als de danspassen er goed in zitten doe je hem met zijn allen op muziek. Bekijk hier de instructievideo voor de kerstyoga. Na de dans sluit je de les af met een ontspanningsoefening.

Waarom meedoen?

Je doet mee aan Project Kerstyoga omdat yoga en mensen jouw passie zijn. Omdat JIJ het als ‘kind and loving human being’ belangrijk vindt dat iedereen een fijne en gezellige kerst heeft. Onder alle yogi’s die meedoen verloot Stoelyoga Nederland één bijscholing tot stoelyoga docent t.w.v. € 175,-.

Hoe doe je mee?

Meld je via Facebook aan voor het event. Je benaderd zelf een zorginstelling en maakt afspraken. Je volgt de instructie video via Youtube. Je bent vrij om een eigen twist aan de les te geven. Leuk om de les af te sluiten met na kletsen en een drankje. Je post (voorafgaand) op social media met #projectkerstyoga om andere mensen te inspireren om ook een liefdevolle daad te verrichten met kerst. Geen facebook maar toch meedoen? Meld je event aan bij lotte@theyoganomad.nl

Twee uurtjes vrijmaken op 2e kerstdag, dat moet toch lukken? Laten we de wereld samen een mooier en gezellige plek maken. The secret of living is immers giving, zeker met kerst! ♥