Het moderne werken: iedereen moet overal bereikbaar zijn en je doet van alles door elkaar heen. Je hebt het razend druk, maar het werk schiet niet op. En aan het einde van je werkdag ben je door je energie heen. Klinkt dit herkenbaar? Dan is het tijd voor drie simpele, maar belangrijke stappen voor meer focus en energie.

Weet je nog, dat je ooit in alle rust een berg werk kon verzetten? En hoe goed dat toen voelde? Dat gevoel kan terugkomen! Je hoeft er maar drie stappen voor te nemen:

Stap 1: Doe één taak tegelijk

Multitasking, het lijkt zo dynamisch: verschillende dingen door elkaar doen. In werkelijkheid ben je continu aan het schakelen en blijft bij elke taak een stukje van je aandacht hangen. Wég focus, productiviteit, creativiteit en efficiency. Zelfs je geheugen holt achteruit!

Stap 2: Geef je gesprekspartners onverdeelde aandacht

Moet je echt altijd online bereikbaar zijn? Ga maar eens na: in feite is er zelden écht haast geboden. En het kost meer dan het je oplevert. Want elke keer dat je alleen al een bericht hoort binnenkomen (ping!) zijn jij én je collega’s anderhalve minuut afgeleid.

Stap 3: Pak regelmatig rust

Om het 1½ uur beweeg je even of staar je uit het raam. Tijdens de lunch doe je 10 minuten aan yoga, gewoon op een stoel en zonder om te kleden! Yoga houdt je geest gezond, versterkt je geheugen en verhoogt je mentale flexibiliteit.

Download hier de yogavideo of boek hier een ervaren yogadocent.