Welkom

Fijn dat je er bent! Op deze pagina kan je een unieke button bestellen die de wereld een beetje mooier maakt. Want daarmee zorg je dat méér mensen de knuffel krijgen die ze verdienen. En tegelijk steun je gratis Stoelyoga-lessen en handmassages voor mensen met dementie. 

Waarom is een knuffel zo belangrijk?

Een knuffel brengt mensen letterlijk dichter bij elkaar. Je voelt dat je niet alleen bent, maar verbonden met de ander en de wereld. En dat is hard nodig in deze tijd, waarin mensen achter hun schermpjes kruipen, veel alleen doen en het contact verliezen. Een aanraking opent je hart en maakt het makkelijker om iemand aan te kijken, een praatje te maken en samen te lachen.

Bovendien is een knuffel gezond, daar zijn talloze studies naar gedaan. Je maakt namelijk twee ‘gelukshormonen’ aan: dopamine en oxytocine. Die verlagen direct je stressniveau, bloeddruk en hartritme.

Samen maken we de wereld een beetje mooier

De button is bedacht door yogadocenten die zich verenigd hebben in de Knuffelbrigade, een beweging met als doel: ‘Laten we écht contact maken, laten we lief zijn voor elkaar’. Verbinden en je verbonden voelen is waar het om gaat in het leven. Laten we elkaar zien… Elkaar groeten, een glimlach, knuffel of praatje, iets aardigs doen voor een ander zonder er iets voor terug te verwachten.

De opbrengst van de buttons gaat naar gratis Stoelyoga lessen en handmassages in Alzheimer cafés en verpleeghuizen. Voor meer informatie mail naar info@stoelyoga-nederland.nl

Ook voor deze mensen is een knuffel van levensbelang. Door aanraking voelen ze zich verbonden, gezien en gewaardeerd. Daarom is zelfmassage een vast onderdeel in de yogalessen.

Voor € 5,- maak je de wereld een beetje mooier! Verzending alleen in Nederland mogelijk! 
Direct bestellen

knuffelen

“Knuffels zeggen meer dan duizend woorden”

Geef mensen de knuffel die ze verdienen

buttonBestel onze button en hang hem op een zichtbare plek. Zo word je eraan herinnerd om vaker te knuffelen. Of draag de button, hiermee laat je zien dat je open staat voor écht contact. Een glimlach, knuffel of praatje laat je verbonden voelen met de ander. Ook jij kan je aansluiten bij de Knuffelbrigade.

Stap uit je comfortzone, maak verbinding met de mensen om je heen en voel hoe leuk dat kan zijn!

Direct bestellen

Knuffelen zonder gedoe

In een tijd waar aanraking soms verkeerd begrepen wordt is het fijn om te weten hoe je kunt knuffelen zonder gedoe.

  • Open je armen om aan te geven dat je wilt knuffelen.
  • Doe een stapje richting de ander om de uitnodiging duidelijker te maken.
  • Kijk de ander aan, lach en wacht om er zeker van te zijn dat de ander openstaat voor een omhelzing.
  • Stapt de persoon naar voren om je omhelzing te ontmoeten, dan heeft de ander de knuffel geaccepteerd.
  • Als de persoon niet reageert, forceer dan niets. Laat je armen zakken, glimlach en wens iemand een fijne dag en laat het gaan.

Goed om te weten

Alzheimer nederland

Wist je dat het aantal mensen met dementie heel snel groeit? Elk uur komen er vijf mensen bij! Momenteel zijn er 290.000 mensen met dementie en ruim 800.000 mantelzorgers die voor hen zorgen. Grote kans dat jij in je omgeving mensen tegen komt met dementie. Dementie.nl is er voor iedereen die te maken heeft met dementie.

Volg ons op sociale media

instagram

 

Volg ons op Instagram hier posten we allerlei knuffel weetjes en meer…